Çoçuk Oyun Alanları.

Her yaşta oyun oynamaki çocuk için önemli bir ihtiyaçtır. Oyun alanlarında bir araya gelen çocuklar, kendi aralarında kurdukları iletişimler ile toplum içerisinde sosyal bir birey olmanın ilk adımlarını atmaktadırlar.

Çocukların hem psikolojik, hem de fizyolojik gelişimlerine de katkıda bulunurlar. Bu noktada, çocuk oyun parkı düzenlemelerinde, doğru bir tasarım, doğru bir uygulama, doğru bir planlama ve yeterli bakım çalışmalarının yapılması çok önemlidir.

Çocuk oyun alanları, park alanlarının bir kısmını oluşturabildikleri gibi, tamamını da kapsayabilirler. Başarılı çocuk oyun alanları, çocukların farklı ihtiyaçları ve fiziksel meydan okumalarına fırsatlar sunmaktadırlar. Tasarım sırasında göz önünde bulundurulması gereken diğer ihtiyaçlar; iyi bir drenaj, tatlı eğimler, ekipmanlar haricinde de basamakların varlığıdır. Ekipmanlar boyunca çeşitli hareket imkânlarının sağlanması ve güvenliğin sağlanması şeklinde sıralanabilir.Polietilen oyun parkları, ahşap oyun parkları seçenekleri ile farklı malzeme ve işlevselliklerde tasarlanmışlardır. Ahşap oyun parkı grupları, ahşap yapı ile plastik salıncak, tahterevalli, kaydırak, oyun kulesi gibi park oyuncaklarından oluşan ahşap çocuk parkı oyun grubudur.



Metal yapı ile plastik salıncak, kaydırak, tahterevalli gibi oyuncaklarından oluşan çocuk oyun gruplarımız mevcuttur.steppark.com bu konuda en büyük yardımcınız olacaktır. Lütfen ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçiniz. Günümüzde oyun parkı, daha çok birbirlerinin aynısı, ticari kaygılar içinde, üzerinde pek fazla düşünülmeden yapılan alanlar haline gelmektedir. Ayrıca yapılan bu alanlarda, çocuğun neler istediği hakkında araştırma yapılmadan çocuğun isteklerine karşılık vermeyen alanlar oluşturulmaktadır. 

Oysa oyun alanları çocuğun, gelecekte toplumun sorumluluklarının farkında olan, ruhsal, fiziksel ve zihinsel gelişimini en uygun şekilde tamamlamış bireyler olarak yetişmesinde, eğitilmesinde katkıda bulunan alanlar olmalıdır.



Çocuk oyun parkı alanları aynı zamanda mimari konuları içinde de yer almaktadır. Bu sebep ile oyun alanları planlanırken, mimarlardan, peyzaj mimarlarından ve eğitimcilerden de görüş alınması gerekmektedir. Eğitim, sadece okullar ile sınırlı olmayıp okul dışı alanlarda da devam eden bir etkinlik olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunların arasında oyun parkları, çocukların fazla enerjilerinin kabul edilebilir bir biçimde harcaması bakımından olumlu benlik gelişimi, bilişsel, çocuğun öz güven ve başarısı, psikolojik, yeteneklerin keşfedilmesi, gücünü kontrol edebilmesi, bedensel vb. gelişimleri açısından büyük önem taşımaktadır. Bu becerilerin geliştirilmesi için ise çocukların yeni bir şeyler öğrenmelerine olanak sağlanması için oyun alanlarına ihtiyaç duyulmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuk Oyun Alanlarının Tasarım Kriterleri

Parkkaydırak Çocuk Oyun Parkı ZıpZıp Salıncak Tahtıravalli

Çocuk Oyun Parkı Yaş Kriterleri.